How can we help?

Article, author, etc.

About

Kənd Təsərrüfatı Nazirliyi Aqrar Elm və İnnovasiya Mərkəzinin Üzümçülük və Şərabçılıq Elmi-Tədqiqat İnstitutunun Elmi şurasının qərarı ilə Elmi Əsərləri Məcmuəsi nəşr olunub. Məcmuədə ən son illərdə aparılan elmi tədqiqat işlərinin nəticələri qısa şəkildə şərh edilmiş, Azərbaycanda üzümçülük və şərabçılığın inkişafının aktual problemləri və onun elmi əsasları müvafiq istiqamətlər üzrə olan məqalələrdə işıqlandırılmışdır.

Məcmuədəki məqalələr ümumi sayı 15 olmaqla ampeloqrafiya və seleksiya istiqamətində əldə olunan nəticələri, üzüm bitkisini becərilməsi və aqrotexnikasını, xəstəlik və zərərvericilərə qarşı mübarizə yollarını, aqrokimyəvi və melorasiya işlərini, emal və texnologiyanı, şərab turizmini (enoturizm), yeni şərab keyfiyyətinin əldə olunmasını, keyfiyyətin daha münasib metod və vasitələrdən istifadə etməklə artırılmasını təqdim edilmiş əhatəli cədvəllər və düsturlar, təcrübələr zamanı hazırlanmış rəngli fotoşəkillər vasitəsilə əhatə etmişdir. Hər bir istiqamətdə əldə olunmuş yeni nəticələr, anlayışlar və onların müzakirəsi verilmişdir. İnstitutun əməkdaşları ilə yanaşı Türkiyə dövlətinin vətandaşlarının da birgə müəllifliyi ilə məqalələri dərc olunub. Üzümçülük və Şərabçılıq Elmi-Tədqiqat İnstitututunun Elmi Əsərləri Məcmuəsi Mündəricat, Ampeloqrafiya və seleksiya, Üzümün aqrotexnikası, Xəstəlik və zərərvericilərə qarşı mübarizə, Aqrokimya və melorasiya, Emal və texnologiya, Şərab turizmi (Enoturizm) bölmələrindən ibarətdir. Məcmuədə məqalələr Azərbaycan və türk dilində, xülasələr rus və ingilis dilində verilmişdir.

Məqalələr elmi işçilər, mütəxəssislər, aqraryönümlü müəssisə və təşkilatların mütəxəssisləri, doktorantlar, magistrantlar, bakalavrlar, fermer təsərrüfatı ilə məşğul olanlar üçün əsaslı tədqiqat nəticələri, lazımlı materiallardır.

LATEST ARTICLES
Clonal variations in populations of local grape varieties
asgeri, gara kishmishi and sultany kishmishi

Clonal variations in populations of local grape varieties asgeri, gara kishmishi and sultany kishmishi

31 Dekabr 2020 ­ 2312 A. Huseynova, V. Salimov • UOT 634.8: 631.523: 631

Xülasə The article tells of biomorphological, economical-technological specifications of protoclones (essential clones, or maternal plants), essentially chosen in populations of Azerbaijani local valuable grape varieties – Asgeri, Gara kishmishi and Sultany kishmishi, and their vegetative generations (clones). After ...

Evaluation of differences of productivity specifications
in populations of several grape varieties

Evaluation of differences of productivity specifications in populations of several grape varieties

31 Dekabr 2020 ­ 2500 V. Salimov, A. Huseynova • UOT: 634.8.664

Xülasə The article tells of the level of polymorphism of productivity indicators in the populations of some valuable local and introduced grape varieties in the conditions of Apsheron, determination and evaluation of productivity features that directly affect the choice of new economically and selectively important ...

The perspective and the ampelodescriptor characteristics of the Khindogny grape variety

The perspective and the ampelodescriptor characteristics of the Khindogny grape variety

26 Sentyabr 2023 ­ 1287 V. Salimov • UOT 634.8: 631.525

There is given the information on the ampelodescriptive, morphological, biological, technological specifications, the structure of the populations, the variations and diversities of the ancient valuable wine grape variety Khindogny that originates from Karabakh – one of the traditional viticulture regions of Azerbaijan. ...

The duration of vegetation period of several wine-grape
varieties in the conditions of apsheron

The duration of vegetation period of several wine-grape varieties in the conditions of apsheron

31 Dekabr 2020 ­ 2553 K. Abasova, R. Asadullayev • UOT 634.8

During the vegetation period there come out the vital functions of grape plant (growth, development, fruiting, etc.). The vegetation of vine plant begins with sap flow, swelling and budding in spring on reaching the mean temperature of 10 °С. This temperature is accepted as “biological zero” vore vine plant. Vegetation period ...