Necə kömək edə bilərik?

Məqalə, müəllif və s.

Redaksiya heyəti

KTN Üzümçülük və Şərabçılıq Elmi-Tədqiqat İnstitutunun Elmi Əsərləri Məcmuəsi İnstitutun Elmi Şurasının qərarı ilə (26 avqust 2020-ci il, 08 nömrəli protokol) nəşr edilmişdir.

Baş redaktor
Mövlud Ərəstun oğlu Hüseynov
texnika üzrə fəlsəfə doktoru, dosent

Redaksiya heyəti

Səlimov V.S. ÜŞETİ-nin direktoru, a.e.d., dos.
Qurbanov M.R. AMEA-nın müxbir üzvü, b.e.d., prof.
Nəbiyev Ə.Ə. ATU-nun “Qida mühəndisliyi və ekspertiza” kafedrasının müdiri, b.e.d., prof.
Məmmədov Z.M. BDU-nun “Biokimya və biotexnologiya” kafedrasının müdiri, b.e.d., prof.
Quliyev V.M. AMEA-nın Naxçıvan Bölməsi Bioresurslar İnstitutunun “Meyvə, tərəvəz və üzümçülük” laboratoriyasının müdiri, a.e.d., dos.
Gamze U. SEÇKİN Türkiyənin Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Gıda Teknoloji Bölüm Başkanı, Dr., Gıda Yük. Müh.
Onur Ergönül Türkiyənin Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Islah e Genetik Kaynaklar Bölüm Başkanı
Mikayılov V.Ş. Az-Granata MMC-nin İdarə Heyətinin sədri, t.e.d., prof.
Şəfizadə C.Ə. Aspi-Agro MMC-nin direktor müavini, t.f.d.
Həsənov Z.M. ADAU-nun Bağçılıq kafedrasının professoru, a.e.d., prof.
Abduləliyeva S.Ş. ADAU-nun Bağçılıq kafedrasının dosenti, a.e.f.d., dos.
Ələkbərova M.K. ADAU-nun Bağçılıq kafedrasının dosenti, a.e.f.d., dos.
Məmmədova X.M. ÜŞETİ-nin direktor müavini, t.f.d., dos.
Əsədullayev R.A. ÜŞETİ-nin direktor müavini, a.e.f.d., dos.
Abasova X.T. ÜŞETİ-nin elmi katibi, a.e.f.d., dos.
Şükürov A.S. ÜŞETİ-nin “Üzümün aqrotexnikası” şöbəsinin müdiri, a.e.f.d.
Tahirov Ş.A. ÜŞETİ-nin “Biokimyəvi tədqiqatlar və keyfiyyətə nəzarət” laboratoriyasının müdiri, k.f.d., dos.
Musayev T.M. ÜŞETİ-nin “Üzümün emalı və şərabın texnologiyası” şöbəsinin müdiri, t.f.d., dos.
Nurəddinova H.R. ÜŞETİ-nin “İnteqrir mübarizə texnologiyaları” laboratoriyasının müdiri
Ağakişiyev C.Ə. ÜŞETİ-nin “Üzümçülük və tingçilik” şöbəsinin müdiri, a.e.f.d.
Hüseynova A.S. ÜŞETİ-nin “Ampeloqrafiya, seleksiya və tinglik” şöbəsinin müdiri
Nəcəfova A.B. ÜŞETİ-nin “Üzümün saxlanması, qurudulması və təkrar emalı” laboratoriyasının müdiri, a.e.f.d., dos.
Musayeva E.V. ÜŞETİ-nin “Aqrokimya” laboratoriyasının müdiri
Verdiyev R.X. ÜŞETİ-nin “İnformasiya təminatı və elmi nəticələrin tətbiqi” şöbəsinin müdiri, i.e.f.d., dos.
SON MƏQALƏLƏR
Bəzi üzüm sort-populyasiyalarının barlılıq xüsusiyyətinin müxtəlifliyinin
qiymətləndirilməsi

Bəzi üzüm sort-populyasiyalarının barlılıq xüsusiyyətinin müxtəlifliyinin qiymətləndirilməsi

31 Dekabr 2020 ­ 2495 V. Səlimov, A. Hüseynova • UOT: 634.8.664

Xülasə Məqalədə Abşeron şəraitində yetişdirilən bir sıra qiymətli yerli və introduksiya olunmuş üzüm sort-populyasiyalarının bar göstəricilərinin polimorfizmi dərəcəsindən, yeni təsərrüfat və seleksiya əhəmiyyətli formaların seçilməsində birbaşa əhəmiyyəti olan bar ...

Xindoqnı üzüm sortunun ampelodeskriptor xüsusiyyətləri və perspektivliyi

Xindoqnı üzüm sortunun ampelodeskriptor xüsusiyyətləri və perspektivliyi

26 Sentyabr 2023 ­ 1284 V. Səlimov • UOT 634.8: 631.525

Məqalədə Azərbaycanın qədim üzümçülük diyarlarından biri olan Qarabağın qədim, qiymətli Xindoqnı texniki istiqamətli üzüm sortunun ampelodeskriptor, morfoloji, bioloji, texnoloji xüsusiyyətləri, o cümlədən populyasiyasının quruluşu, variasiya və dəyişkənlikləri ...

Yerli əsgəri, qara kişmişi və sultani kişmişi üzüm
populyasiyalarindaki klon variasiyalari

Yerli əsgəri, qara kişmişi və sultani kişmişi üzüm populyasiyalarindaki klon variasiyalari

31 Dekabr 2020 ­ 2311 A. Hüseynova, V. Səlimov • UOT 634.8: 631.523: 631

Xülasə Məqalədə Azərbaycanın yerli qiymətli Əsgəri, Qara kişmişi, Sultanı kişmişi üzüm sortlarının populyasiyasından ilkin olaraq seçilmiş protoklonların (ilkin klonların, yaxud anac tənəklər) və onların vegetativ nəsillərinin (klonların) biomorfoloji, ...

Abşeron şəraitində bəzi texniki üzüm sortlarinin
vegetasiya müddəti

Abşeron şəraitində bəzi texniki üzüm sortlarinin vegetasiya müddəti

31 Dekabr 2020 ­ 2553 X. Abasova, R. Əsədullayev • UOT 634.8

Xülasə Vegetasiya dövrünün gedişində üzümün həyat funksiyaları (böyümə, inkişaf, bar vermə və s.) özünü büruzə verir. Üzüm bitkisinin vegetasiyası bahar fəslində orta sutkalıq temperatur 10°C səvissinə çatdıqda şirə hərəkəti, gözcüklərin şişib açılması ilə başlayır. ...